colorațoo

Colorațiile Hematoxilina & Eozina și colorațiile Speciale reprezintă instrumentul principal iîn determinarea modificărilor citologice și histologice. Aceste colorații ofera posibilitatea de o mai buna vizualizare a tesutului, de a evidentia detaliile celulare si extracelulare de importanta majora in analiza histopatologica a lamelor.

Cu alegerea corecta a coloratiilor putem evidentia atat detaliile tisulare cat si posibili patogeni aflati in tesut (ex: Helicobacter pylori in stomac si candida in plaman). De asemenea, pot fi evidentiate diferite secretii produse de tesutul analizat.

Coloratia H&E este coloratia de rutina folosita in toate laboratoarele de Anatomie Patologica, majoritatea diagnosticurilor putand fi puse in urma acesteia.

Coloratiile speciale permit vizualizarea morfologiei celulare a tesuturilor, evidentierea componentelor celulare specifice sau identificarea microorganismelor.

Impreuna cu coloratia H&E, coloratiile speciale ajuta la analiza modificarilor citologice si histologice pentru determinarea corecta a diagnosticului.