Biogazul este un combustibil regenerabil și o sursă de energie durabilă. Interesul privind analiza compozitiei acestuia este in continua crestere. In functie de compozitia probelor de biogaz de analizat sunt disponibile doua configuratii: pentru analiza biogazului de inalta puritate sau pentru analiza biogazului in amestec cu alte hidrocarburi (gaz natural sau LPG). Analizorul de biogas 490 Micro GC este optimizat, cu parametrii metodei analitice setati din fabrica.

Îngrijorarea cu privire la dependenta de combustibil fosil creeaza o cerere pentru surse de energie alternative durabile, fiabile si curate. Cercetarea care implica o conversie a biomasei în biocombustibil continua sa creasca, de la an la an. Agilent Technologies ofera solutii complete pentru analiza de biodiesel, biogaz si etanol combustibil conform standardelor ASTM si CEN. Testate chimic si configurate din fabrica, analizoarele de biocarburanti livreaza rezultatele de care aveti nevoie în cel mai scurt timp.

Gazele de rafinarie provin in urma operatiunilor de rafinare a materiilor prime de hidrocarburi lichide. Compozitia acestor gaze variaza foarte mult in functie de procesul ce le genereaza. De obicei, gazele de rafinarie contin hidrogen, oxigen, azot, monoxid de carbon, dioxid de carbon si hidrocarburi saturate si nesaturate C1-C5. Pot contine si H2S sau C6. Analizoarele de gaze de rafinarie sunt parte integranta al oricarui laborator de rafinare si furnizeaza informatii valoroase care permit rafinariilor sa monitorizeze si sa optimizeze procesele catalitice sau de alta natura, sa stabileasca valoarea de piata a unui gaz atunci cand sunt vandute pentru industria chimica si sa permita studiul produselor gazoase din proces in faza de studiu sau dezvoltare. La Agilent puteti opta pentru analizoare bazate pe sisteme GC 7890B sau pe sisteme portabile 490 Micro GC. Acestea sunt testate in fabrica, gata de utilizare pentru analiza gazelor de rafinarie, ccaree ofera rezultate precise si fiabile.

GPL contine un amestec inflamabil de hidrocarburi gazoase – in principal propan, butan, sau un amestec din cele doua. Deoarece GPL este de obicei inodor, se adauga concentratii scazute de sulf pentru a facilita detectarea scurgerilor. Compozitia de gaz si continutul de impuritati afecteaza in mod direct atat valoarea lor calorifica, cat si randamentul de ardere al GPL. Analizoarele GPL de la Agilent sunt conforme standardelor stricte din industrie pentru determinarea compozitiei si efectueazaa rapida a analizei continutului de hidrocarburi C1-C6, In probele de GPL. Puteti opta pentru o configuratie standard, sau pentru un analizor special configurat pentru a satisface cerintele dvs. specifice de asigurare a calitatii.

Gazul natural este utilizat pe scară largă ca sursă pentru încălzire, gătit, generatoare electrice, etc. Acesta este un amestec natural de hidrocarburi gazoase ce contine in principal metan, dar poate sa includa si alte hidrocarburi (hidrocarburi lungime lant C1-C4) precum si cantitati mici de alte impuritati (hidrocarburi care contin O2, N2, CO2, H2, He si sulf). Pentru evaluarea compozitiei chimice a gazelor naturale, gaz natural lichid si produse secundare rezultate din prelucrarea gazelor naturale Agilent va ofera analizoare NGA de cea ma buna calitate care se bazeaza fie pe platforma Gc 7890B fie analizoare portabile configurate pe 490 micro GC.

Combustibilii, cum ar fi benzina, trebuie rerafinati pentru îmbunătățirea eficientei combustiei și respectarea limitelor stricte privind normele EPA pentru compușii organici volatili (COV) și alte emisii. Agilent ofera o familie de analizoare GC testate de fabrica, gata de utilizare pentru analiza compusilor oxigenati, benzen si substante aromatice grele conform metodelor ASTM si EN. Pentru alegerea corecta a configuratiei dvs. veti fi consultat in prealabil pentru stabilirea solutiei potrivite de ana liza a benzinei reformulate.

Procesoarele pentru hidrocarburi utilizează distilarea ca proces primar de separare în rafinarea țițeiului brut. Înțelegerea distribuirii punctelor de fierbere a fracțiunilor de hidrocarburi ajută producătorii în producția, controlul calității și comercializarea acestora. Agilent Technologies ofera sisteme de analiza la cheie, testate pentru analize Sim. Dist.